loading

Open Atelier Dagen

Year

September 22, 2017

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober vinden de open atelier dagen in het centrum van Den Haag weer plaats.
Ook mijn atelier, op de Prinsegracht 64, is geopend van 12:00 tot 18:00 uur. Je bent van harte welkom.

Mijn eerste atelier in Den Haag, zat in een groot kantoorpand op de President Kennedylaan. De 60 individuele kunstenaars hebben zich in 1995 gegroepeerd en de stichting Kunstgreep'95 opgericht. 
Ik ben begonnen op de tweede etage, daar maakte ik het decor voor 'Slagersmeisjes'. De foto's zijn gemaakt in mijn atelier op de begane grond.

In 1996 werd het pand verkocht en vertrokken we naar de binnenstad. Daar verbleven we enkele jaren, met nog maar 40 kunstenaars, op de Gedempte Burgwal, het voormalige ziekenhuis de Volharding. Mijn atelier was op de eerste verdieping. Ik had 2 ruimtes, een klein rommelhok dat ik nog wel een klein beetje warm kon stoken met een gaskachel (al viel dat niet mee in de strenge winter van 1997 met een elfstedentocht) en een wat grotere ruimte. Het decor voor 'De verpletterende werkelijkheid' maakte ik beneden in de 'galerie'.

In 1999 namen we met 20 kunstenaars onze intrek op de Prinsegracht 64. Omdat ik tijdens de verhuizing in het bestuur van Kunstgreep zat kon ik als 1 van de eersten een atelier uitkiezen. Het werd een lokaal aan de achterkant, op het zuiden, de middelste op de begane grond. Na enkele jaren is het pand, een school voor speciaal onderwijs, gerenoveerd. We zitten er nog steeds na alle tevredenheid.

fotografie: Jhoeko, Dolph Cantrijn